Fossiele brandstoffen zijn niet alleen eindig, ze worden onze ondergang!

Wie het artikel over de Kontratrieff-golven heeft gelezen, die weet dat we aan het eind zitten van onze huidige economische cyclus, aangeduidt als “Het Informatietijdperk”. Jeremy Rifkin is ervan overtuigd dat de volgende economische cyclus in het teken zal staan van waterstof. Simpelweg omdat we ons niet kunnen veroorloven door te blijven gaan met fossiele brandstoffen, want de tijd dringt .. méér dan je ooit is verteld!

Waarom waterstof?

De voorraad aardolie is eindig: naar verwachting is er over minder dan 40 jaar geen winbare aardolie meer beschikbaar. Hetzelfde geldt voor aardgas. We hebben dus nog maar een paar jaar om over te stappen op nieuwe energievormen, terwijl tegelijkertijd de milieuvervuiling drastisch verminderd moet worden.

Wind-, getijde- en zonne-energie zijn schone energievormen, maar toch zullen het niet deze vormen zijn die de brandstof van de toekomst zullen leveren. Simpelweg omdat de electriciteit die ze genereren fluctueert: als er geen wind is, heb je geen stroom. Zelfde geldt voor de zon. We hebben dus iets nodig om die electriciteit in op te slaan, zodat we er over kunnen beschikken als we het nodig hebben.

En dat is waterstof. Als je electriciteit – opgewekt met schone energievormen – door water laat lopen, dan ontstaat daaruit waterstof en zuurstof. En die waterstof kun je opslaan in tanks. En die tanks kun je weer inzetten om auto’s aan te drijven, of vliegtuigen. Bij het verbrandingsproces reageert de waterstof met zuurstof uit de lucht, wat leidt tot het vrijkomen van energie. Terwijl het afvalproduct, H2O (water) gewoon verdampt. Ofwel waterstof is schoon, houdbaar en oneindig beschikbaar.

En wie denkt dat we de overgang naar waterstof nog wel even voor ons uit kunnen schuiven ..

Jeremy Rifkin, topeconoom, voorziet een enorme berg ellende: na de financiële crisis volgt een energiecrisis gevolgd door een voedselcrisis. Nu al lijden 1 miljard mensen honger (1:6). Als we doorgaan met fossiele brandstoffen, dan zal er snel een tekort dreigen van energiebronnen, water, rijst, graan, etc. En zal Nederland grotendeels onder water komen te staan. Kijk eens naar onderstaande video. Binnen 20-30 jaar bevinden we ons op de top van wat onze aarde nog aankan. En elke dag komt dat moment sneller dichterbij. Dat is de toekomst die we onze kinderen meegeven ..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s