De huisfluisteraar – modegril of meer?

Er wordt wat afgefluisterd de laatste jaren: paardenfluisteraars, bomenfluisteraars, hondenfluisteraars en babyfluisteraars. Allen beweren het vermogen te hebben iets bijzonders te voelen en terug te kunnen vertalen naar onze menselijke maat. Maar waar het om levende wezens of bomen gaat kan ik me er nog iets bij voorstellen, maar huizen? En dat is nu juist hetgeen Patricia de Groot zegt te kunnen: ze voelt aan waarom een huis wel of niet verkocht kan worden. Een huisfluisteraar dus.

Twitter
HUIS IN DE KIJKERNu ben ik een paar maanden geleden gestart met het twitter-account @huisindekijker. Het account blijkt erg succesvol in het onder de aandacht brengen van te koop staande woningen. Het logo van HUIS IN DE KIJKER bevat een glimlach en dat is bewust zo gekozen: je huis hoort je veiligste, gezelligste en mooiste plekje op aarde te zijn. Daar hoort een glimlach bij. Ik geloof dan ook stellig dat dat logo een deel van het succes van het twitteraccount verklaart.

Feng Shui
Chinezen hoef je niets wijs te maken over een ‘gevoel’ in een huis: met Feng Shui worden huizen ingericht volgens een strakke leer, waarbij de Qi-energie met behulp van zorgvuldig geplaatste objecten optimaal door het huis dient te vloeien. Bijvoorbeeld om de vergaring van rijkdom of kennis te bevorderen. Vind ervan wat je wilt, ik wil niemand overtuigen.

Onze eigen zoektocht
Toen ik een paar weken geleden voor het eerst hoorde over de huisfluisteraar via Ingrid Claasen (ze werkt o.a. voor Patricia), moest ik terugdenken aan onze eigen zoektocht naar een nieuwe woning – een paar jaar geleden. Van de in totaal 50 huizen die we bekeken hebben, hadden we bij een aantal een ronduit náár gevoel. En volgens de makelaar waren we niet de enigen, ook al kon niemand ons precies uitleggen waarom dat gevoel er bij dat huis was.

Schreeuw om liefde
Volgens mijn vrouw, die op slag verliefd was op de woning die we uiteindelijk kochten, “schreeuwde het huis om liefde”, terwijl ik juist een enorme onrust ervaarde. De makelaar begreep er niets van: het huis was prachtig (ontworpen door Jan des Bouvrie) en zeer scherp geprijsd. Kijkers genoeg, maar niemand die een bod deed.

Figuur in de muur
We kochten het uiteindelijk net voor de veiling uit. We hebben daarna het hele huis onderhanden genomen, van boven tot beneden. Achter een beroerd geplaatste gashaard (volgens Feng Shui) troffen we een ingebrande figuur in de muur aan die verrekte veel leek op een mens! Zou dit de aanstichter zijn geweest van de financiële en huwelijkse ellende van de vorige bewoners? We zullen het nooit weten, maar het verhaal doet het altijd goed bij de nieuwe open haard. Die door ons uiteraard geheel volgens Feng Shui op een andere plaats in het huis is geplaatst.

Heerlijke sfeer
Mensen die nu ons huis binnenkomen geven aan dat er een heerlijke, warme, huiselijke sfeer hangt. Zo voelen wij het ook. En we zijn ervan overtuigd dat we ons huis straks met een flinke winst kunnen verkopen. Maar wel pas als wij eraan toe zijn om het te verkopen.

Energie voelen
Het ‘voelen’ van een huis is ons dus niet vreemd. Het lijkt me dan ook niet onwaarschijnlijk dat de mensen die in een huis wonen of gewoond hebben iets van een energie achterlaten. En als helderzienden die energie kunnen voelen, zoals wij dat zelf ook voelden, dan lijkt me dat een prachtige gave. Ik heb geen idee of Patricia kan wat ze zegt te kunnen, maar ik weet inmiddels wel, dat er meer is tussen hemel en aarde ..

Advertenties

3 thoughts on “De huisfluisteraar – modegril of meer?

    • Ik geloof wel dat de energie van de (vorige) bewoners soms aan een huis verbonden is/blijft. Daar zijn een groot aantal voorbeelden van te vinden in de literatuur. Als je die verbonden energie ‘de ziel van een huis’ wilt noemen, dan is dat natuurlijk prima 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s