Een rookpluim als stille getuige

Het was ijs-en-ijs koud in de binnenstad van Hilversum. Het restaurant waar we hadden afgesproken was dan ook nagenoeg leeg. Een zweem van massala, tamarinde en nootmuskaat waadde zich steels door de opvallend sfeervol ingerichte ruimte.

Buiten zochten de inzittenden van een zwarte BMW moeizaam naar een plek om te parkeren. Ik besloot ze tegemoet te lopen, trok mijn leren jas over mijn overhemd en liep naar buiten. De rillingen drongen diep door in mijn lijf. Al snel trof ik onze gasten aan en samen liepen we terug de warmte in.

Tijdens het voorgerecht verhalen we over het alledaagse, zoals je doet als je elkaar nog niet zo goed kent. Bij het hoofdgerecht werd de sfeer losser en lieten we ons gevieren door de gastheer meenemen naar Oosterse oorden.

De eigenaar van het etablissement bleek overigens een groot fan van Senna. Maar na het tragische ongeluk in 1994 had hij de autosport de nek toegekeerd. Die avond sprak hij echter met fonkelende ogen over die fantastische coureur en genoot hij met volle teugen van ons gezelschap.

Na het eten liepen we gezamelijk naar de parkeergarage. Ik haalde mijn parkeerkaart tevoorschijn en bereidde me voor om af te rekenen. “Ik betaal nooit in een parking”, hoorde ik stellig achter me zeggen. Ik moest lachen en samen lopen we het trapje af de kille ruimte in. “Ik volg je wel”, roept hij nog na, “rij maar voor me uit tot de slagboom, ik rij er direct achteraan”.

Bij de slagbomen kies ik voor de rechterlaan. Links was vlotter, maar ik miste net de draai. In een glimp zie ik hoe de BMW kwiek aankleeft bij een Landrover. Boven aangekomen zie ik in de verte net nog een remlicht oplichten. Verderop hangt een rookpluim als een stille getuige boven het bevroren wegdek.

Mijn vrouw kijkt me begripvol aan, ik schakel de CD-speler in en samen luisteren we naar de warme klanten van Il Divo. De kans dat we Tom Coronel en Racing Pien één seconde konden voorblijven was tè mooi.

“Time To Say Goodbye”, klinkt het vol uit de speakers ..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s