Well done, Tom, Well done!

Het World Touring Car Championship of WTCC, seizoen 2012 is afgelopen weekend weer begonnen. Niet dat ik het allemaal op de voet volg, maar Tom Coronel heeft mij op zijn mailinglist gezet en zo wordt mij automatisch kond gedaan van de gebeurtenissen.

Gisteren viel er weer een mailtje binnen. Tom had in de eerste race meteen ‘goede zaken gedaan’ met een 5e en 4e plaats op het circuit van Monza in Italië. Trouw kijk ik dan naar de meegestuurde video. En toen viel het me op. Hij zei het wéér. De teambaas van ROAL Motorsport, Roberto Ravaglia: “Well done, Tom, Well done!”. Net als vorig seizoen en steeds bij de finish.

Dan ga ik peinzen, kan het niet helpen. Ik zie de beelden op Eurosport van Tom die net uit die prachtige bolide stapt. Rood aangelopen van heroïsche gevechten met de lichtblauwe garde. En ineens snap ik het: “Well done” is natuurlijk de status van Tom’s achterwerk! Dat geschuif in het kuipje door die G-krachten doet wat met je zitvlak en bij de finish is dat vlak natuurlijk behoorlijk gaar. Of in de woorden van Roberto: ‘Well done!’.

Well done!Zo denk ik verder. Want als Tom voortijdig uitvalt, dan is z’n zitvlak hooguit een ‘rare’ of wat later in de race een ‘medium rare’. Maar dat wil BMW natuurlijk niet. Roberto wil alleen Well Done’s.

Dus laten we met elkaar Tom voor het komende seizoen weer prachtige finishes toewensen. Al was het maar om Roberto te horen zeggen: “Well done, Tom, Well done!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s